Siirry pääsisältöön

Metsästä löydettyä



Näitä ihanuuksia löytyy metsästä.. kaadetun puun kanto. Siinä oli pieni kolo, mihin laitoin sitten multaa ja mehikasveja.. tämä on siitä hauska, että asetelman paikkaa voi vaihdella mielensä mukaan..

Mehikasvit olen ostanut jo pari vuotta sitten ja ovat olleet hieman hunningolla. Nyt olen niitä ripotellut kivien koloihin muuallekin puutarhaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuunliljojen jakaminen - juuripaakun sahausta

Yleensä kuunliljojen jakaminen tehdään kukinnan jälkeen loppukesästä, mutta sain ystävältä suuren kuunliljan juuripaakun, kokoa paakulla oli noin 30 - 40cm. Erittäin kiitollisena otin tämän vastaan puutarhaani, sillä mikä sen parempi kukkapenkkien täyttäjä kuin kuunlilja :) Juuripaakut ovat yleensä näin suurissa taimissa sitkeitä halkaistavia ja yleinen neuvo on tehdä halkaisu lapiolla.. Kokeilin lapiota tähän paakkuun, mutta se ei oikein onnistunut.  Käden ulottuvilla oli vanha koristekäyttöön tarkoitettu saha, joten nappasin sen ja halkaisu onnistui nätisti ilman, että lehtiä ei juurikaan vahingoittunut. Kätevä tuo saha tähän hommaan. Pienemmät osat mursin varovasti irti toisistaan. Tästä yhdestä paakusta sain 10kpl uusia kuunliljan taimia. Osan jätin hieman isommiksi noin 5-8 lehteä ja osassa vain pari lehteä jäljellä.  Tärkeintä on kuitenkin huolehtia, että jokaisessa uudessa taimessa on riittävästi hyväkuntoisia juuria jäljellä. Lisäksi lehtiä voi vähentää, jotta juurtuminen sujuu

Rikkaruohoista eroon sepelipihalla - haraten

Sepelipihan pitäminen rikkaruohottomana on mahdoton tehtävä. Ruohotupsuja ilmaantuu sinne tänne ja kohta ne valtaavat koko pihan. Löysin avun Rikkaruohoharasta, mikä on osottautunut aivan loistavaksi apuvälineeksi rikkaruohoja vastaan.  Terällä harataan edestakaisin liikkein rikkaruohottuneita alueita ja kun kasvusto irtoaa viimeistellään vielä haravalla ja poistetaan eloperäinen aines kompostiin.. Tämä toimenpide on kuitenkin hyvä tehdä useampaan otteeseen kasvukaudella, jotta ruohot eivät ehdi kasvattaa juuriaan kovin laajalle, silloin piha siistimisessä pääsee helpommalla. Tänä vuonna pääsi minulla unohtumaan ja tämä on ensimmäinen kerta kun haraan pihan pahimmat rikkaruohoalueet. Joutui käyttämään voimaa, että sai kaikki ruohotupet ylös :) Ehkä ensi kesänä muistan tehdä tämän useammin. Ja meillä tätä sepeliä riittää pihalla, myös puutarhan puoli on istutusalueita lukuunottamatta sepeliä. Tosin täällä ei vielä ole päässyt pahemmin rikkaruohot valloittamaan, kun vasta keväällä sepeli

Metsäauto

Pitkään olen miettinyt metsän reunassa ollutta Kuplavolkkaria, josko sen saisi pihalle asti raahattua. Vähän hän on laho ja melkein kaikki osat tipahtivat matkanvarrelle, mutta muutama pop-niitti, hieman lekaa ja vasaraa ja taas näyttää paremmalta. Työnsimme "Kuplan" kuusien lomaan etupihan puolelle. Hymyilyttää joka kerta kun kävelen ohi, minusta hän on hurmaava.   Vääntelemällä puskuria hänelle saa erilaisia ilmeitä :D nyt puskuri tuettu kiven kanssa jotta ei tipahda kokonaan. Testaan nyt sammaleen kasvatusta tuohon auton pintaan. Sekoitin maustamattomaan Jogurttiin sammalta, minkä keräsin läheltä autoa. Hieman sokeria ja olutta. Nyt sitten vain odottamaan, toimiiko Kuplan pellit sopivana kasvualustana sammaleelle vai pitääkö miettiä muita kasveja :)